Onze behandelingen

Fysiotherapie

U heeft lichamelijke klachten en wilt daar zo snel mogelijk weer van af. Hier leest u meer over de mogelijkheden die wij hebben om dit op te lossen en u weer terug te brengen in de maatschappij.


Fysiotherapie aan huis

Het kan voorkomen dat u niet in staat bent om vanwege uw klachten naar de praktijk te komen. Dit is echter geen probleem want wij behandelen ook aan huis. Hier leest u meer over de voorwaarden die daaraan verbonden zijn


Orthopedische revalidatie

Wordt u binnenkort geopereerd.? Dan is het mogelijk om pre-operatief te revalideren zodat u met betere belastbaarheid de operatie in kan gaan.
Ook kunt bij ons revalidatie volgen na uw operatie. Wij ondersteunen u dan weer volledig terug in de maatschappij te komen.


Handtherapie

De hand is een onderdeel van het lichaam wat constant wordt gebruikt. Klachten hieraan zijn heel vervelend en kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. In de praktijk is een gespecialiseerde handtherapeut aanwezig die uw klachten gericht kan onderzoeken en behandelen.

 


Spalktherapie bij hand-pols klachten

De handtherapeut is in staat om bij verschillende klachten aan de hand en pols een spalk op maat te maken. Dit moet gaan bijdragen aan het herstel.

 

 


Carpaal Tunnel Syndroom

Met behulp van het Phystrac apparaat kunnen wij uw CTS klachten in 80% van de gevallen verminderen waardoor u in geen operatie nodig heeft.

 


Medical taping

Medical taping is een fysiotherapeutische behandelmethode die veel wordt gebruikt bij klachten aan het bewegingsapparaat. Ook bij Fysio in Motion kunt u hiervoor terecht.


Shockwave therapie

Fysio in Motion beschikt ook over een shockwave apparaat. Deze vorm van therapie wordt succesvol toegepast voor de behandeling van spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Hierbij kunt u denken aan calcificaties in de schouder, hielspoor of achillespees problematiek. 


Dry needling

Dry needling is een techniek waarbij er met een acupunctuur naald gezocht wordt naar de triggerpoints in uw spieren. Op deze manier proberen we de spier te detoniseren (spanning verlagen). Dit moet bijdragen aan een sneller en beter herstel van uw klachten. 


Echografie

Echografie wordt toegepast zodra we meer duidelijkheid willen krijgen over uw klachten. Met echografie kunnen we 'een kijkje nemen in het lichaam' en daardoor een snelle en effectieve behandeling opstarten.

 

 

 


Het Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die gericht is op het herstellen van de functie van een gewricht d.m.v. een gestuurde en pijnvrije actieve beweging.

Dit is een snelle en succesvolle methode wat vaak leidt tot een blijvend herstel van uw gewrichtsfunctie.